Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Werken als uitzendkracht: Dit is wat je moet weten!

Werken als uitzendkracht: Dit is wat je moet weten!

Werken als uitzendkracht: Dit is wat je moet weten!

Werken via een uitzendbureau heeft meerdere voordelen, maar deze voordelen zijn niet altijd even duidelijk. Daarom zetten we ze voor jou op een rijtje, zodat je zelf kunt beslissen of werken via een uitzendbureau iets voor jou is. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat je bij een uitzendbureau minder verdient, of zelfs moet betalen om te werken voor een uitzendbureau. Hopelijk kunnen we in dit blog jouw vraagtekens wegnemen. Wij geloven namelijk dat het leven van een student of drop-out perfect past bij een baan als uitzendkracht. En dit is waarom!

Betrouwbare werkgever

Wij kennen de opdrachtgever en weten dat je goed terecht komt! Als uitzendbureau zijn we bekend met onze klanten en hebben we goede ervaringen met de bedrijven waar we jongeren plaatsen. We willen jou als uitzendkracht natuurlijk het beste bieden, dus je kunt ervan uitgaan dat je goed terecht komt. Daarnaast kunnen we jou leren kennen en de opdrachtgever selecteren die het beste bij jouw ambities past.

Als een opdrachtgever niet overeenkomt met jouw wensen en behoeften, dan heb je gemakkelijk de mogelijkheid om te werken voor een andere opdrachtgever. Zonder dat je zelf de moeite moet doen om een nieuwe baan te vinden.

Eigen uren bepalen

Je bepaalt je eigen uren! Een van de redenen waarom wij geloven dat uitzendwerk perfect aansluit op het leven van een student/drop-out is de mogelijkheid om je eigen uren te bepalen. Of je nu tentamens hebt, een variërend lesrooster of een avondje uit plant, het is allemaal een stuk gemakkelijker als je iedere week je beschikbaarheid kunt doorgeven via een online tool!

Snel en gemakkelijk

Snel aan de slag! Je wilt geld verdienen en een baan vinden, maar je wilt natuurlijk niet al te veel moeite doen en zo snel mogelijk aan de slag. Je kunt het zoeken naar vacatures, solliciteren en afgewezen worden overslaan en je simpelweg aanmelden bij een uitzendbureau. Dan kun je direct op gesprek komen met je cv en wordt de rest voor je geregeld!

Goed salaris!

Voor de meesten is het salaris het belangrijkste onderwerp. Als uitzendkracht heb je recht op hetzelfde salaris als een ‘werknemer’. Sterker nog, een uitzendkracht verdient vaak meer! Het salaris wordt bepaald op basis van leeftijd en functie. Hier zijn nog enkele belangrijke dingen die je moet weten over het salaris van een uitzendkracht:

  • Je krijgt als uitzendkracht wekelijks uitbetaald.
  • Als je in dienst bent bij een uitzendbureau mag je bij meerdere bedrijven je loonheffingskorting aan hebben staan. Je kunt dus variërend werk doen bij meerdere bedrijven zonder extra belasting te betalen!
  • Als uitzendkracht heb je recht op toeslagen. Dit kunnen toeslagen op overuren, onregelmatige uren.
  • Je hebt als uitzendkracht recht op reiskostenvergoeding.

 

Ben je al overtuigd om een goed bijbaan te vinden via een uitzendbureau? Mooi! Nee? Bel ons gerust even of kom bij ons langs om kennis te maken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!