Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Welke vragen worden gesteld bij een sollicitatiegesprek?

Welke vragen worden gesteld bij een sollicitatiegesprek?

Welke vragen kun jij verwachten bij een sollicitatiegesprek?

Een sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Het is een kans voor werkgevers om jou beter te leren kennen en te bepalen of je geschikt bent voor de functie waarvoor je solliciteert. Het kan soms intimiderend zijn om jezelf te presenteren aan een potentiële werkgever, vooral als je niet weet welke vragen je kunt verwachten. Hieronder staan tien veelvoorkomende vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten.

 1. Kun je iets over jezelf vertellen?
  Dit is een van de meest gestelde vragen bij sollicitatiegesprekken. Het is belangrijk om hierbij kort iets over jezelf te vertellen en te benadrukken waarom jij geschikt bent voor de functie.
 2. Waarom ben je geïnteresseerd in deze functie?
  Werkgevers willen weten waarom jij specifiek geïnteresseerd bent in deze functie en wat je motiveert om voor het bedrijf te werken.
 3. Wat zijn jouw sterke punten?
  Hierbij moet je je sterkste vaardigheden en kwaliteiten benoemen en laten zien hoe deze van toegevoegde waarde zijn voor de functie en het bedrijf.
 4. Wat zijn jouw zwakke punten?
  Hierbij is het belangrijk om je zwakke punten te benoemen, maar ook aan te geven wat je eraan doet om hieraan te werken en hoe je ermee omgaat.
 5. Hoe zou jij reageren op een situatie waarin je onder druk staat?
  Hierbij willen werkgevers zien hoe jij omgaat met stress en druk, en of je in staat bent om problemen op te lossen.
 6. Wat zijn jouw toekomstplannen?
  Werkgevers willen weten of jij ambitieus bent en waar je naartoe wilt groeien in je carrière. Het is belangrijk om hierbij aan te geven hoe deze functie hierin past.
 7. Kun je een voorbeeld geven van een moeilijke situatie op het werk en hoe je dit hebt opgelost?
  Hierbij willen werkgevers zien hoe jij omgaat met uitdagingen op het werk en of je in staat bent om oplossingen te bedenken en uit te voeren.
 8. Hoe zou je jezelf omschrijven in één woord?
  Dit is een uitdagende vraag, maar het is belangrijk om hierbij een woord te kiezen dat jou het beste omschrijft en dat relevant is voor de functie.
 9. Wat weet je over ons bedrijf?
  Werkgevers willen zien of je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en of je weet wat hun doelen en missie zijn.
 10. Heb je nog vragen voor ons?
  Dit is een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en het bedrijf, en om te laten zien dat je geïnteresseerd bent en betrokken bij de mogelijkheid om voor het bedrijf te werken.

Het is belangrijk om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en na te denken over hoe je deze vragen zou kunnen beantwoorden. Door jezelf goed voor te bereiden, kun jij op alle vragen goed en volledig antwoorden zonder dat jij je overvallen voelt!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!