Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Wat is een cv?

Wat is een cv?

Wat is een CV?

Een curriculum vitae, ook wel cv genoemd, is noodzakelijk wanneer je solliciteert op een vacature. De naam van dit document is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘levensloop’. Het is een handige tool in het sollicitatieproces omdat het een beknopte weergave biedt van jouw arbeidsverleden. Belangrijke onderdelen die altijd terugkomen op een cv zijn jouw persoonlijke gegevens, werkervaring en gevolgde opleidingen. Daarnaast kan je een cv aanvullen met relevante informatie zoals jouw competenties, een persoonlijk profiel, vaardigheden, persoonlijke eigenschappen, nevenactiviteiten, hobby’s en interesses.

Naast een professioneel cv heb je ook een sterke motivatiebrief nodig om te kunnen solliciteren. Voor beide documenten geldt dat een goede opbouw en leesbaarheid van groot belang zijn. Recruiters en werkgevers hebben immers weinig tijd om een cv door te nemen, daarom moet het in één oogopslag duidelijk zijn of jouw profiel aansluit op de vacature. De ideale lengte van een cv is maximaal twee A4’tjes en bevat beknopte en heldere informatie.

Je hebt een cv nodig wanneer je gericht gaat solliciteren op een specifieke vacature, maar ook wanneer je een open sollicitatie wilt versturen. Dit kan voor een nieuwe functie zijn, maar ook voor een bijbaantje of stageplek. Elke vacature is anders en hoe beter jouw cv aansluit op de functie, hoe groter de kans dat je de baan krijgt. Jouw baankansen vergroot je door te kiezen voor een cv met een moderne lay-out, de juiste structuur en makkelijk te lezen teksten

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!