Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Waarop letten bij een sollicitatiegesprek

Waarop letten bij een sollicitatiegesprek

Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor?

Solliciteren kan behoorlijk zenuwslopend zijn, vooral als je niet zeker bent van jezelf en je vaardigheden. Maar er zijn manieren waarop je je zelfvertrouwen kunt vergroten en met een positieve instelling je sollicitatiegesprek kunt ingaan. Hier zijn zes tips om je daarbij te helpen:

 1. Bereid je goed voor
  Zorg dat je van tevoren alles over het bedrijf en de functie weet. Bekijk de website en sociale media van het bedrijf, en lees de functieomschrijving zorgvuldig door. Bedenk ook welke vragen je eventueel zou willen stellen en hoe je jezelf zou willen presenteren. Door goed voorbereid te zijn, voel je je meer op je gemak tijdens het gesprek.
 2. Oefen het gesprek
  Vraag een vriend of familielid om een ​​proefgesprek met je te voeren, waarbij ze de rol van de interviewer spelen. Door het gesprek te oefenen, kun je wennen aan het beantwoorden van vragen en je presentatie. Gebruik dit oefengesprek ook om feedback te vragen, zodat je weet waar je nog aan moet werken.
 3. Kleed je gepast
  Kleed je op een manier die past bij het bedrijf en de functie. Als het bedrijf bijvoorbeeld een formele uitstraling heeft, draag dan een nette outfit. Als het bedrijf wat meer casual is, kun je iets meer ontspannen kleden. Door gepast gekleed te zijn, voel je je zelfverzekerd en professioneel.
 4. Blijf positief
  Blijf tijdens het gesprek positief en wees vriendelijk. Zorg ervoor dat je lichaamstaal overeenkomt met wat je zegt. Door positief te blijven, laat je zien dat je enthousiast bent over de functie en het bedrijf.
 5. Wees authentiek
  Wees jezelf tijdens het gesprek en probeer niet iets te zijn wat je niet bent. Dit kan leiden tot ongemakkelijke momenten en kan je kansen op de baan zelfs verkleinen. Als je jezelf bent, voel je je ook meer op je gemak en kun je een betere indruk achterlaten bij de interviewer.
 6. Blijf kalm en adem diep
  Als je zenuwachtig bent, blijf dan kalm en adem diep. Probeer je te concentreren op je ademhaling en blijf rustig praten. Als je merkt dat je snel praat of moeite hebt om je gedachten te formuleren, pauzeer dan even en neem de tijd om na te denken. Door rustig te blijven, maak je een zelfverzekerde indruk.

Met deze tips kun je met meer zelfvertrouwen je sollicitatiegesprek ingaan. Onthoud dat solliciteren een proces is en dat je misschien niet meteen succes hebt. Maar door je voor te bereiden en jezelf te zijn, vergroot je je kansen op het vinden van een baan die bij je past.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!