Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Lunch tips, gezond en makkelijk!

Lunch tips, gezond en makkelijk!

3 lunch tips, rijk aan vitamines en vullend voor de hele dag!

Het kan soms een uitdaging zijn om een gezonde en lekkere maaltijd te vinden die je snel kunt eten tijdens je werkzaamheden. Je wilt niet te veel tijd besteden aan koken en het moet gemakkelijk en smaakvol zijn. Vaak kiezen mensen dan voor ongezonde en makkelijk verkrijgbare snacks zoals koekjes, opwarmmaaltijden of zoutjes. Deze snacks bevatten vaak veel suiker, zout en andere slechte voedingsstoffen die niet verzadigen en zelfs een energiedip kunnen veroorzaken. Dit kan ten koste gaan van je productiviteit op het werk en je kunt je sloom en lusteloos voelen.

Om deze reden deel ik graag mijn favoriete gezonde maaltijden met je, die gemakkelijk te bereiden zijn en perfect zijn om tijdens je werkzaamheden te eten. Ze bevatten weinig suiker, wat een suikerdip voorkomt. Bovendien zijn ze rijk aan vezels, wat je een verzadigd gevoel geeft en de drang om te snacken vermindert.

1. Rijstwafels met carpaccio

De eerste maaltijd is een hele lekkere maaltijd! Het zijn rijstwafels met carpaccio. Rijstwafels bevatten weinig calorieën en het suikergehalte is minimaal. Een gezonde koolhydraatbron dus.

Carpaccio is naast dat het heel lekker is ook gezond. Rood vlees is namelijk rijk aan vitamine B en is een natuurlijke bron van creatine. Creatine voorziet de spieren van energie. Ben je dus een sportfanaat en ga je na het werk wel eens sporten, dan kan dit voordelig werken!

Een lekkere aanvulling op carpaccio is vaak een dressing, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Let op: overdrijf het niet met deze extra’s! Ze bevatten namelijk veel vetten en extra suikers. Gebruik deze elementen dus als aanvulling en laat ze niet overheersen.

2. Spelt crackers met avocado en tomaatjes

Ook de spelt crackers bevatten veel vezels, weinig tot geen suikers maar zijn toch lekker smaakvol. Avocado bevat “goede vetten” oftewel onverzadigd vetten en is rijk aan proteïne. Onverzadigd vet verlaagt het cholesterol in je bloed, wat hart en vaatziektes kan voorkomen. Cherrytomaatjes of komkommer zijn een lekkere frisse aanvulling en rijk aan water!

3. Volkoren wrap met kip en komkommer

Mijn persoonlijke favoriet is de (groente)wrap met kipfilet reepjes en komkommer. Zoals ik al aangaf: geen hele spannende of moeilijke maaltijd maar wel lekker en effectief.

Voor de wrap zou je kunnen kiezen voor een volkoren wrap!
Hier zitten meer vezels in, waardoor je dus eerder een verzadigd gevoel krijgt. Ook stimuleren ze een goede spijsvertering en verminderen het risico op darm/maag ziektes.

Een lekkere variatie op de volkoren wrap, zijn de groentewraps. Wel bevatten deze iets meer suikers, dus ze zijn zeker niet gezonder dan de volkoren wraps. Mijn favorieten zijn de wortel wrap en de bieten wrap!

Als beleg houd ik van kipfiletreepjes, maar je zou ook kunnen kiezen voor kalkoenfilet. Kalkoenfilet heeft het voordeel dat het weinig tot geen vetten bevat ten opzichte van kipfilet. Beiden zijn rijk aan eiwitten!

Als laatste voeg ik er vaak komkommer aan toe. Komkommer kan het net een wat frissere smaak geven. Daarnaast bevat komkommer nauwelijks calorieën en bestaat voor 80 procent uit water. Dat scheelt je al weer extra water drinken, om op het eind van de dag aan je 2 liter water te komen!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!