Front office: 06 1887 0963
Back office: 088 088 9009
 

Hoe cv maken?

Hoe cv maken?

Hoe maak je een goed CV?

Een goed curriculum vitae (CV) is van cruciaal belang als je solliciteert naar een nieuwe baan. Het is je visitekaartje en de eerste indruk die een werkgever van je krijgt. Daarom is het belangrijk om je CV zo goed mogelijk te maken. In deze blog zal ik je niet alleen vijf stappen geven om een goed CV te maken, maar ik zal je ook tips geven om het nog beter te maken.

Stap 1: Persoonlijke gegevens
De eerste stap in het maken van een goed CV is het vermelden van je persoonlijke gegevens. Dit omvat je volledige naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zorg ervoor dat deze gegevens duidelijk en correct zijn vermeld. Als een werkgever geïnteresseerd is in je CV, willen ze graag contact met je opnemen.

Tip: Vermeld ook je LinkedIn-profiel en/of professionele website als je die hebt. Dit geeft werkgevers een beter idee van wie je bent en wat je kunt.

Vergeet bij deze persoonlijke gegevens ook niet om iets over jezelf te vertellen.

  • Met een profielschets laat je de werkgever zien wat die van jou kan verwachten.
  • Kijk in de vacature voor trefwoorden die bij jou passen. Kies hieruit de drie belangrijkste en verwerk deze (in je eigen woorden) in je profiel.
  • Vermijd clichés zoals flexibel en teamplayer. Gebruik juist je eigen woorden, die bij jou passen.
  • Laat goed zien wie jij bent als persoon.

 

Stap 2: Werkervaring
Je werkervaring is een van de belangrijkste onderdelen van je CV. Vermeld de naam van het bedrijf, je functie, de periode waarin je hebt gewerkt en een korte beschrijving van je taken en verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om te laten zien wat je hebt bereikt en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld tijdens je werk.

Tip: Probeer je werkervaring zo relevant mogelijk te maken voor de functie waarvoor je solliciteert. Verwijder eventuele oude of irrelevante ervaringen en focus op degenen die het meest relevant zijn.

Stap 3: Opleiding
Je opleiding is ook een belangrijk onderdeel van je CV. Vermeld de naam van de opleiding, de instelling, de periode en de behaalde diploma’s. Als je een relevante opleiding hebt gevolgd, zorg er dan voor dat je deze extra benadrukt.

Tip: Vermeld ook eventuele relevante cursussen, trainingen of certificaten die je hebt behaald. Dit kan een meerwaarde bieden voor werkgevers en kan je onderscheiden van andere kandidaten.

Stap 4: Vaardigheden
Je vaardigheden zijn ook belangrijk om te vermelden op je CV. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op je computervaardigheden, talenkennis of sociale vaardigheden. Vermeld alleen de vaardigheden die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Tip: Gebruik concrete voorbeelden om je vaardigheden te illustreren. Bijvoorbeeld door te vermelden welke programma’s je hebt gebruikt of in welke situaties je bepaalde vaardigheden hebt toegepast.

Stap 5: Interesses en hobbies
Tot slot kan het vermelden van je interesses en hobbies een meerwaarde bieden aan je CV. Dit geeft werkgevers een beter idee van wie je bent als persoon en wat je naast je werk graag doet. Vermeld echter alleen interesses en hobbies die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Tip: Probeer de balans te vinden tussen persoonlijke interesses en vaardigheden die relevant zijn voor de werkgever en onnodige informatie.

 

Wij hopen jouw cv snel terug te vinden in onze mails! Wil jij je graag inschrijven om een van de tofste banen te krijgen? Dat kan hier: https://studenttehuur.nl/inschrijven/
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij ons best doen om een perfecte match te vinden!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Chat openen
Hi! Op zoek naar een toffe job? Of wil je werk uitbesteden? Stuur ons nu een appje!